5. razredi 

Događanja u šk. god. 2019./2020. 

Za učenike petih i šestih razreda koji su sudjelovali na predavanju i radionici u suradnji s Arheološkim muzejom,  ako vas zanima, potražite tekst i fotografije na školskoj web stranici  pod “Vijesti”

Dio događanja u šk. god. 2018./2019. (…)

FESTIVAL TOLERANCIJE

I ove su godine učenici osmih razreda naše Škole sudjelovali na Edukacijskom jutru Festivala tolerancije koje se održalo 9. travnja 2019. već 13.godinu zaredom.

Cilj Festivala tolerancije je približiti mladima tragedije Holokausta kroz posebno odabrane igrane ili dokumentarne filmove te uz svjedočanstvo osoba koje su u njihovim godinama bile diskriminirane, odvojene od obitelji i zatočene u logorima samo zbog svojeg podrijetla.

Ove se godine program sastojao od prikazivanja španjolskog kratkog dokumentarno-igranog filma  “Priča o bijegu iz Mauthausena”, gošća Festivala je bila gđa. Vesna Domany Hardy koja je ispričala svoje i iskustvo svoje obitelji tijekom ratnih godina u Zagrebu koji je bio pod ustaškom diktaturom od 1941. godine.

Filmska večer u školi  “Swing kids” (1993.)

 

Izložba u Klovićevim dvorima Album iz Auschwitza

 

Otvorena je povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta.

Projekt “Šafran”

učenici 6. i 8. razreda predstavnici eko i povijesne skupine uključili su se u projekt sadnje lukovica šafrana u znak sjećanja na djecu stradalu u Holokaustu 

Petak, 30.studenoga 2018. U knjižnici je održano kratko predstavljanje projekta “Šafran” koji se već godinama provodi u našoj Školi u suradnji sa Spomen područjem Jasenovac. Zatim je uslijedila sadnja ispred Škole.

Krajem zime očekujemo lijepe žute cvjetove šafrana!

 Zahvaljujem kolegicama T.Petrač i V.Flegar na suradnji!

voditeljica T.Janković

Za one koji žele znati više, KLIKNI NA: Crocus Handbook – Croatian

Zahvaljujem  predstavnicima razreda u Vijeću učenika na dolasku u Muzej realnosti u Tunelu Grč na izložbu UNICEF-a!

Vše o izložbi i projektu UNICEF-a klikni na donji link (ili otvori):  https://www.unicef.hr/vijest/vodic-muzej-realnosti/

Dan sjećanja na Vukovar

tribina za učenike osmih razreda

gošća prim.dr. Sadika Biluš