Kemija

Tijek pokusa prekristalizacije limunske kiseline - 7. razredi

14. međunarodna prirodoslovna olimpijada mladih (IJSO 2017)

Na 14. međunarodnoj prirodoslovnoj olimpijadi mladih (Nizozemska, 3.-12. prosinca 2017.) hrvatski učenici postigli su vrlo zapažen uspjeh osvojivši jednu srebrnu i pet brončanih medalja. Grgur Premec (XV. gimnazija Zagreb; OŠ Dugave) osvojio je srebrnu medalju, a Marko Preočanin (XV. gimnazija Zagreb; OŠ Izidora Kršnjavoga), Olga Jerković Perić (XV. gimnazija Zagreb, OŠ J. J. Strossmayera), Mirko Armanda (III. gimnazija Split; OŠ Bol), Alisa Pevec (I. gimnazija Varaždin; VI. OŠ Varaždin) i Ema Boreković (XV. gimnazija Zagreb; OŠ Cvjetno naselje) osvojili su brončane medalje.

Više pročitajte na stranici : https://www.mioc.hr/wp/?p=10603

Izvrsni rezultati na državnom Natjecanju iz kemije 2017.

Na državnom Natjecanju iz kemije 2017. u Svetom Martinu na Muri, održanom od 25.-28.4.2017.u OŠ Sveti Martin na Muri Olga Jerković Perić osvojila je prvo mjesto na državnom Natjecanju iz kemije 2017.!

Naša Olga je ponovno prvakinja kao prošle godine kada je primila Oskara znanja za najbolji uspjeh u državi iz biologije!
Na državnom Natjecanju iz kemije već drugi puta sudjelovao je i Borna Bračić s izvrsnim 9. plasmanom u državi!

Čestitamo našim mladim kemičarima i mentorici profesorici Tanji Petrač!

NATJECANJA 8. r. - mentorica Tanja Petrač

Na školskom Natjecanju iz kemije 2017. sudjelovalo je osam učenika osmih razreda:

  1. Borna Bračić
  2. Olga Jerković Perić
  3. Niko Čović
  4. Aaron Bišćević
  5. Ana Katarina Bahun
  6. Fran Krešić
  7. Jana Senjanović
  8. Sara Filipović

 

 

Na županijskom Natjecanju iz kemije 2017. , održanom  9.3.2017. u Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga u Zagrebu, sudjelovali su:

 

Borna Bračić 3. mjesto

Olga Jerković Perić 5. mjesto

Niko Čović 18. mjesto

 

Olga Jerković Perić i Borna Bračić pozvani su na državno Natjecanje iz kemije 2017.  koje će se održati u OŠ Sveti Martin na Muri u Svetom Martinu na Muri, od 25. – 28. travnja 2017.

 

Želimo Olgi i Borni puno sreće i uspjeha u pokusima otkrivanja zagonetnih tvari  na državnom Natjecanju iz kemije u Svetom Martinu na Muri!